Igår, torsdag, anhölls Moder Mothama Magid för ”förberedelse till terroristbrott” på skälig grund, alltså den lägre misstankegraden i Boliden, Skellefteå. Tänka sig, att IS-anhängare kan finnas på våra asylboende, i Skellefteå!

Precis så resonerar nog rätt många idag. Nu är det väl inte så mycket som pekar på att det planerade attentatet skulle utföras i Skellefteå, utan snarare i Stockholm. Skellefteå fick bli anhalten för hela Sveriges terrorist (om han nu är det, det vet vi ju egentligen inte).

I tisdags stod jag i talarstolen i Skellefteå fullmäktige framförde tre interpellationer om säkerhet i våra skolor med anledning av terrorbrott. Jag fick höra av sossarna att jag överreagerade och att Skellefteå trots allt är Sveriges tryggaste kommun. Kalla mig osmaklig, but who’s laughing now?

Oavsett om Moder Mothama Magid avsåg att begå ett terrorbrott eller ej så är händelsen en viktig ögonöppnare för Sverige, främst ur två aspekter:

  1. Sverige är en del av IS-terroristernas potentiella mål, vi kan inte tro att terrorn stannar vid landsgränsen ”bara för att vi är Sverige”.
  2. Flyktingar är inte ett kollektiv med samma bakgrund och situation. Det är en salig blandning människor med helt olika uppsåt.

För bara någon vecka sedan kallades jag för rasist för att jag som moderat står för gränskontroller. Idag, fredag, tror jag det är ytterst få svenskar som tycker att gränskontroller är överflödigt. Det är banne mig pinsamt hur otroligt naiva och lättpåverkade vi är i så otroligt stora och monumentala politiska ställningstaganden. ”Hej, vi är regeringen och hela svenska folket, våra åsikter om världspolitik förändras från dag till dag”.

Idag, fredag, är jag stolt av två anledningar:

  1. Jag är kanske är säkerhetsrabiat- men uppenbarligen finns det anledning att vara det. Något som tydligen den styrande socialdemokratin i Skellefteå inser först när det ”finns behov”, dvs är för sent.
  2. Moderaterna har fört en mycket striktare migrationspolitik än regeringen, och det visar sig att vi haft rätt på alla punkter, vilket regeringen allt eftersom har förstått.

Slutligen så är jag oroad, mycket oroad. Vi har inte sett slutet på det här, detta är med största sannolikhet bara början.